single reizen 60+

DIVERS 60+ SINGLE REIZEN OVERZICHT

Singlevakanties 60+ in Europa

Single vakanties 50+

Het is een veelgestelde vraag, waarom zijn er niet meer 60 plus single reizen te vinden. Bij verschillende aanbieders van single reizen wordt het antwoord gegeven: men probeert het aantal mannen en vrouwen in balans te houden en doorgaans zijn er veel meer single 60+ vrouwen die interesse hebben in een singlevakantie dan 60+ single mannen. Maar het goede nieuws is dat er steeds meer 60+ single mannen bijkomen die graag meegaan op een leuke reis. Hieronder vind je het overzicht van 60+ single reizen aanbieders voor de regio Europa.

 • Tip! 60+ single vakanties strandvakantie, hike& bike, zeilen, padel, Spanje, Griekenland, Italië Cyprus en meervanaf €1.000 – meer informatie

 • Culturele 60+ single en groepsreizen: van kunstreis tot muzikale rondreisvanaf €450 – meer informatie

 • 60+ Single reizen: van Nederland tot Toscane, van Kroatië tot Polen  – vanaf €700 – meer informatie

 • Single rondeizen 60+: Malta, Italië en meervanaf €1.000 – meer informatie

 • Tip! 60+ single weekenden in Ardennen of Nederlandvanaf €399 – meer informatie

 • Single 60 plus reizen: van Slovenië tot Elba, van Andalusië tot oostenrijk  – vanaf €840 – meer informatie

 • Vlaamse aanbieder actieve single reizen voor 60 plussers Spanje of België  – vanaf €350 p.p. – Meer informatie

 • Wandel en fietsvakanties voor 60+ singles in diverse Europese landen vanaf €350 – meer informatie

 • Spanje, Portugal (salsa) – vanaf €400 – meer informatie

60 plus verre single reizen

Verre single reizen

Je kunt natuurlijk een single reis boeken in Nederland, België, Duitsland of de rest van Europa, maar waarom zou je niet nog een stapje verder gaan? De wereld ligt immers aan je voeten. Tijdens één van de onderstaande verre single reizen voor 60 plussers duik je onder in een geheel nieuwe wereld. Verken een nieuwe cultuur, culinaire verrassingen en schitterende natuur. Geniet van een reis met gelijkgestemden en ga mee naar een ander werelddeel. Hieronder vind je het aanbod van diverse aanbieders van verre single- en groepsreizen voor 60 plussers.

 • TIP! 60+ groepsreizen: van safari tot expeditie, van Nepal tot Oeganda – vanaf €1500 –meer informatie

 • 60+ verre singlereizen Patagonië, Armenië, Costa Rica en veel meer vanaf €2.500 – meer informatie

 • Single reizen 60+: Jordanië, Zuid-Afrika en Vietnamvanaf €1.000 – meer informatie

 • 60+ single vakanties verre bestemmingen: van Nieuw-Zeeland tot Peru – vanaf €1500 – meer informatie

 • 60+ cultuur groepsvakanties verre bestemmingen: van Cuba tot Taiwan – vanaf €1700 – meer informatie

 • Cuba (salsa en cultuur) – vanaf €1300 – meer informatie

 • Klik hier voor alle groepsreizen groepsreizen en individuele rondreizen.

10 JAAR ERVARING

van wintersport, reizen tot de leukste citytrips

DIVERS AANBOD

van Afrika tot Rusland, van Azië tot Cuba.

VOOR IEDEREEN

van single reizigers tot eenouder vakanties

60+ SINGLE REIZEN WEETJES

wist je dat?


We worden niet alleen steeds ouder met z´n allen in Nederland, maar dat doen we ook nog eens op een veel actievere manier. Het leuke is dat we op latere leeftijd vaak ook nog wat meer te besteden hebben voor leuke activiteiten zoals vakanties. Misschien verklaart dat dan ook de groeiende populariteit van 60 plus single reizen. Er zit misschien nog te vaak een groot verschil tussen de deelname van mannen en vrouwen (deze laatste zijn meestal flink in de meerderheid), maar ook dat verschil lijkt steeds kleiner te worden. Er zijn meerdere reissoorten die populair zijn voor wat betreft single reizen voor 60 plussers. Vaak wordt een leeftijdscategorie toegevoegd aan een reis, zoals bijvoorbeeld 50 tm 69 jaar of 62 tot 70 jaar, maar soms is deze niet weergegeven maar is het gewoon een gegeven dat dat de deelnemers een bepaalde leeftijd hebben bereikt. Erg populair zijn de licht actieve single reizen. In een gelijkgestemde groep genieten van al het moois dat de natuur te bieden staat daarbij meestal centraal.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan single wandelvakanties voor 60 plussers in de landen om ons heen of juist heel ver weg. Het kan ook leuk zijn om een lang 60 plus single weekend te boeken in de natuur. Een andere categorie 60 plus groepsreizen, zijn de zogenaamde cultuurvakanties. Hierbij bezoekt men interessante musea in een bepaalde stad en maakt men kennis met architectuur en de culinaire geheimen van een bepaalde regio. Een bijzonder cultuurvakantie is de muzikale vakantie. Hierbij duikt men in de muzikale geschiedenis van een bepaald land of stad en komt men men te weten over diverse muziekstijlen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Franse chansons in Frankrijk of countrymuziek in de Verenigde Staten van Amerika. Populair zijn ook cruises, waarbij men op een comfortabele manier de kans krijgt om een nieuwe streek te ontdekken. Verder zijn ook wellness vakanties enorm in trek. Gezondheid en ontspanning staan hierbij centraal. Hierbij kun je denken aan gezond maar vooral ook lekker eten, massages, sauna en kuuroorden en yoga en meditatie.

NL TELT 2,3 MILJOEN SINGLES

En dat het daar waarschijnlijk niet bij zal blijven. In 2025 zal dit aantal doorstijgen naar 3 miljoen singles. Hierdoor zal waarschijnlijk ook het aanbod van single vakanties en alleengaande reizen alleen maar verder toenemen.

SINGLE LEVEN IS LEUK!

Singlereizend erin gelooft dat het single leven erg leuk kan zijn. Juist het feit dat je alleen mee gaat met singlereizen, zorgt ervoor dat je openstaat voor nieuwe contacten en de meest interessante mensen tegen het lijf zult lopen.

HOEVEEL SINGLES IN DE HOOFDSTAD?

Ben je benieuwd hoeveel singles er in Amsterdam wonen? In een stad als Amsterdam zelfs 40% van alle inwoners tussen de 25 en 40 jaar single blijkt te zijn. Zou het met de stad te maken hebben net als het bruisende uitgaansleven?

10 JAAR ERVARING

van wintersport, reizen tot de leukste citytrips

DIVERS AANBOD

van Afrika tot Rusland, van Azië tot Cuba.

VOOR IEDEREEN

van single reizigers tot eenouder vakanties

IS JE INTERESSE GEWEKT?

je medereizigers leren kennen?


Wil je het komende jaar graag mee op single reis als 20 jarige maar loop je tegen bepaalde vragen aan? Vragen zoals:

 • Zijn er wel mensen van mijn leeftijd?
 • Wat is de verdeling man/vrouw?
 • Is het niet erg dat ik alleen ben?

Logische vragen die door meer mensen in het verleden zijn gesteld en met ons zijn gedeeld. Hiervoor hebben we een GRATIS optie om al je vragen te stellen, mogelijk andere deelnemers te leren kennen of oproep voor een reismaatje te plaatsen.

Wat mag je verwachten?

 • Leer mogelijk je medereizigers alvast kennen voordat je boekt
 • Stel al je vragen over vakanties of bestemmingen
 • Ga voordat je boekt alvast een keertje mee om andere deelnemers te ontmoeten (dansfeest, social avond, picknick etc.)
 • Ontvang exclusief Facebook boekingsvoordeel indien deze beschikbaar komt