single reizen Griekenland

DIVERS SINGLE REIS GRIEKENLAND OVERZICHT

Single reizen Griekenland

Griekenland is een paradijs voor single reizigers. Gewoonweg omdat er zoveel mogelijk is. De combinatie van goddelijke stranden, de Griekse zon en natuurlijk het heldere water maken dat je het hele jaar aan je singlereis terug zult blijven denken. Van het hippe Athene tot het sprookjesachtige Santorini, van het grote Kreta tot het eveneens grote Rhodos, je zult je niet snel vervelen in Griekenland. Kies je voor een strandvakantie in de Griekse zon of ga je actief meezeilen langs de diverse eilanden? 

Wil je meer weten? Klik dan op de link van jouw keuze.

 • TIP! Single reizen naar Griekenland: Samos, Corfu, Santorini, Zakyntos  – vanaf €649 – meer informatie

 • TIP! Single vakanties in Griekenland: zeilen langs de eilanden, strandvakantie op Rhodos of Kreta vanaf €1095 – meer informatie

 • TIP! Single vakanties Noord-Griekenland of Athena voor 18-25 jr. of 25-34 jr. vanaf €1.519 – meer informatie

 • Single rondreizen door Griekenland voor jongeren (18 tm 32 jaar) – vanaf €2.300 – Meer informatie

 • Single reizen Griekenland: Poros en Hydravanaf €1.700 – meer informatie

 • Single vakanties met eilandhoppen of Griekenland en Noord-Macedonië vanaf €1349 – meer informatie

 • Single reizen Griekenland: Kos, Kreta, Samos of Epirus – vanaf €1.096 – meer informatie

 • Single zeilreizen Griekenland – vanaf €1.268 – meer informatie

10 JAAR ERVARING

van wintersport, reizen tot de leukste citytrips

DIVERS AANBOD

van Afrika tot Rusland, van Azië tot Cuba.

VOOR IEDEREEN

van single reizigers tot eenouder vakanties

SINGLE REIZEN WEETJES

wist je dat?


Kreta is een populaire bestemming voor single reizen. Dat is niet vreemd aangezien het grote Griekse eiland over alles beschikt. Bezoek bijvoorbeeld het Knossos paleis: is een archeologische vindplaats op Kreta die dateert uit de Minoïsche periode (ca. 3000-1100 voor Christus). Of loop langs de Samaria Kloof: een 16 kilometer lange kloof die begint bij het Omalos-plateau en eindigt bij de Libische Zee. Bezoekers kunnen de kloof verkennen door te wandelen, waarbij ze worden omringd door hoge kliffen, rivieren en watervallen. Of wat dacht je van de stad Rethymnon met de oude Venetiaanse haven, smalle straatjes en historische gebouwen. Hou je van mooie stranden, dan moet je echt Elafonisi bezoeken met het gezelschap van je singlevakantie. En natuurlijk gaan jullie ook even zwemmen in de Balos-lagune. Een ander eiland dat echt de moeite waar is van een bezoekje, is het sprookjesachtige Santorini. Hier geniet je van de wereldberoemde witte gebouwen, blauwe koepels en adembenemende zonsondergangen. Hier ga je lekker slenteren door het stadje Fira of breng je een bezoekje aan het rode strand.

Wie aan een singlereis in Griekenland denkt, zit vaak met z´n gedachten bij één van de Griekse eilanden. Maar wist je dat je ook een hele leuke vakantie kunt beleven in de Griekse hoofdstad Athene? Natuurlijk bezoek je de Akropolis met het Parthenon, de Erechtheion en het Propyleeën. In het Nationaal Archeologisch Museum van Athene duik je helemaal terug in het rijke verleden van het land. Bezoek ook meteen de Tempel van Zeus Olympios of ga naar een theatervoorstelling in de Odeon van Herodes Atticus. Dit Romeins theater dat werd gebouwd in de tweede eeuw na Christus heeft een capaciteit van 5.000 toeschouwers en wordt nog steeds gebruikt voor concerten en theatervoorstellingen. Maar ook het uitgaansleven van Athene is geweldig. Wil je het grote eiland Rhodos bezoeken, dan ga je natuurlijk ook naar de vlindervalei of breng je een bezoekje aan de Het Akropolis van Lindos uit de vierde eeuw voor Christus. Ga je naar het eiland Kos, dan breng je uiteraard een bezoek  aan de oude stad van Kos met de Agora, de Tempel van Dionysus en de Romeinse baden. Of je gaat zwemmen bij het mooie Tigaki Beach

NL TELT 2,3 MILJOEN SINGLES

En dat het daar waarschijnlijk niet bij zal blijven. In 2025 zal dit aantal doorstijgen naar 3 miljoen singles. Hierdoor zal waarschijnlijk ook het aanbod van single vakanties en alleengaande reizen alleen maar verder toenemen.

SINGLE LEVEN IS LEUK!

Singlereizend erin gelooft dat het single leven erg leuk kan zijn. Juist het feit dat je alleen mee gaat met singlereizen, zorgt ervoor dat je openstaat voor nieuwe contacten en de meest interessante mensen tegen het lijf zult lopen.

HOEVEEL SINGLES IN DE HOOFDSTAD?

Ben je benieuwd hoeveel singles er in Amsterdam wonen? In een stad als Amsterdam zelfs 40% van alle inwoners tussen de 25 en 40 jaar single blijkt te zijn. Zou het met de stad te maken hebben net als het bruisende uitgaansleven?

10 JAAR ERVARING

van wintersport, reizen tot de leukste citytrips

DIVERS AANBOD

van Afrika tot Rusland, van Azië tot Cuba.

VOOR IEDEREEN

van single reizigers tot eenouder vakanties

IS JE INTERESSE GEWEKT?

je medereizigers leren kennen?


Wil je het komende jaar graag mee op single reis als 20 jarige maar loop je tegen bepaalde vragen aan? Vragen zoals:

 • Zijn er wel mensen van mijn leeftijd?
 • Wat is de verdeling man/vrouw?
 • Is het niet erg dat ik alleen ben?

Logische vragen die door meer mensen in het verleden zijn gesteld en met ons zijn gedeeld. Hiervoor hebben we een GRATIS optie om al je vragen te stellen, mogelijk andere deelnemers te leren kennen of oproep voor een reismaatje te plaatsen.

Wat mag je verwachten?

 • Leer mogelijk je medereizigers alvast kennen voordat je boekt
 • Stel al je vragen over vakanties of bestemmingen
 • Ga voordat je boekt alvast een keertje mee om andere deelnemers te ontmoeten (dansfeest, social avond, picknick etc.)
 • Ontvang exclusief Facebook boekingsvoordeel indien deze beschikbaar komt